top of page

Prečo som začal učiť, a čo z toho máte Vy

Je to veľmi jednoduché. Naša spoločnosť je takpovediac v prdeli. A základným kameňom úrazu je komunikácia. Už aj za predpokladu, že sa všetky strany konfliktu (lebo o to vlastne ide) chcú porozumieť a dohodnúť, stále majú problém. Je to celospoločenský problém. V rodinách, školách, práci, na ulici, na nete. Cudzí ´jazyk´ v popredí, cudzia kultúra a hodnoty v pozadí, mnohokrát protichodné cudzie záujmy, poväčšinou netransparentne ukryté. No a vtedy mi to trklo. Toto je to, prečo som tu. Aby som Vám pomáhal. S komunikáciou, seba-uvedomením a pochopením hodnôt, z ktorých tá komunikácia vychádza, s odhaľovaním sa, čiže s transparentnosťou, s asertívnym vyjadrením Vašej pravdy. A s tým, ako žiť v kontakte a komunite s tymi druhými. Nie formálne. Proste naozaj. Tak skutočne.


Go-Dany.com (naše hodnoty)
Go-Dany.com (naše hodnoty)

O Danielovi. Teda o mne.

Ako malé dieťa, býval som často precitlivený, chorľavý, depresívny, introvertný, bitý, apatický, proste umelecky založený, ale podľa môjho názoru aj zlatučký a velmi inteligentný. Nikto to o mne nevedel. Samozrejme okrem mimozemšťanov. Tí o mne vedeli všetko. Ale to som ja nemohol vedieť. Z detstva mi zostalo niekoľko pekných spomienok, no celkovo ho považujem za nie moc vydarené. S dôsledkami sa pasujem dodnes, ako napokon všetci, no po určitom čase som sa de facto našiel. Začal som byť šťastný.


Na škole sme mali ´profesorov´. Štátni zamestnanci bývali niekedy riadne pošahaní. Bolo v ich štátno-ľudskej prirodzenosti, bez transparentnej spätnej väzby, časom degenerovať. Prípadne konzervovať stav, či zneužívať svoju pozíciu. Dialo sa tak všade, kde bola situácia dotovaná ideológiou, povinnosťou, strachom, odmenou, či trestom. Preto je súčasťou zmysluplného vzdelávania sloboda, zvedavosť, aktivita, radosť, zodpovednosť. Úplne obyčajné integrovanie našej intelektuálnosti a pudovosti v harmonický celok.


Vždy som cítil, že som tak trochu iný. Ako väčšina z nás. Pozoroval som svet a nechápal som, prečo ľudia nechápu. Teraz už viem viac, že prečo a čo s tým. Hlavne pokiaľ ide o cudzie jazyky. Proste, opýtajte sa ma :)



Najnovšie články
Archív
Tagy
Vďaka za prípadné zdieľanie :)
bottom of page